zondag 17 juli 2011

Scampi met Thaise rode curry

Via een vriendin heb ik vernomen dat je op de website van philadelphia heerlijke recepten kan vinden.
We hebben zin in scampi's en toevallig liggen er nog een paar in de diepvries.
Op den menu: Scampi's met pasta en een sausje van Thaise rode curry.
Klinkt heerlijk toch?

A friend told me i could find lovely recipes on the website of Philadelphia.
Today we wanted to eat some scampi and luckely we do have some in the fridge.
On the menu: Scampi with pasta and a red thai curry sauce.
Sounds delicious right?



Poepsimpel zijn de gerechtjes van Philadelphia en trouwens altijd héél erg lekker!
Wat heb je nodig en wat moet je doen?
- pasta
- 100g Philadelphia (op het originele recept staat dat we 'light' nodig hebben, maar ik gebruik liever 'original')
- 1 eetlepel (basilicum)olie
- klontje boter
- tijgergarnalen/scampi
- 2 koffielepels rode Thaise currypasta (gewoon te vinden in de supermarkt)
- 2 eetlepels witte wijn
- tomaten in blokjes gesneden
- eventueel wat koriander, ik gebruik vandaag bieslook, want de koriander is op

1. Kook de pasta (met een klein klontje boter) en verwarm ondertussen de olie (wij gebruiken een basilicumolie) in een pan.
2. Voeg de garnalen/scampi's toe en laat ze 4 minuten bakken.
3. Voeg de Thaise pasta, de wijn en de tomaten toe en laat nog 3 à 4 minuutjes verder garen.
4. Voeg de Philadelphia toe.
5. Water wegdoen van bij de pasta.
6. Voeg alles samen, goed roeren en klaar is kees!

The Philadelphia dishes are very simple to make and on top of that always good to!
What do you need and what do you have to do with it?
- pasta
- 100g Philadelphia (on the original recipe they use 'light' but i like to use the 'original')
- 1 spoon (basilicum)oil
- a little piece of butter
- scampi
- 2 teaspoons red Thai curry
- 2 spoons white wine
- tomato cut in cubes
- eventually some coriander, but today i use chive.

1. Cook the pasta (with the little piece of butter) and heat the oil in a pan.
2. Add the scampi and bake them for about 4min.
3. Add the Thai curry, the wine and the tomato and let it stew for another 3-4min.
4. Add the Philadelphia
5. Throw the water away from the pasta.
6. Mix it all together et voilà, your dish is ready.


Eet smakelijk!
Enjoy your meal!



Greetings,
Eline S.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten