dinsdag 21 juni 2011

Van glasfusing tot fimokralen

Gisteren vertelde ik jullie over mijn gedachte over het volgen van een workshop zilverklei.
Vandaag wil ik het hebben over twee totaal andere 'wensen' die ik heb.

Ik kocht vorige week een tweetal pakjes fimo in de AVA. Op dat moment zag ik het al helemaal voor me wat ik ging doen en hoe ik te werk zou gaan.
Al enkele keren heb ik ondertussen met de pakjes fimo voor mijn neus gelegen.
Staren...pakje omdraaien...opnieuw staren...nog eens omdraaien... wat prutsen aan het losse plastiekje die er aan hangt...opnieuw staren...pakjes wegleggen.
Zo gaat het er momenteel aan toe.
Ik weet helemaal niet hoe te beginnen!Om te bekennen, ik ben eigenlijk helemaal niet goed in werken met klei, laat staan dat ik mooie gelijke bolletjes zal hebben om kralen van te maken.
Enkele vrienden gaven me al wat tips op mijn persoonlijke facebookpagina, maar toch... eenmaal het pakje open is, zal ik eraan moeten beginnen! Hopelijk heb ik de moed om in de loop van deze week het eerste pakje eens te openen en wat te testen... Wie niet waagt, niet wint!?

Waar ik ook mee in mijn hoofd zit, is het volgen van een cursus glasfusing. Graag zou ik willen werken met een Hotpot, omdat ik dit thuis ook nog kan uitvoeren. Een gekke dame uit de USA gaf me zoveel leuks om naar te kijken en te kopen, dat ik het eigenlijk super zou vinden om dit ook te kunnen maken, aangezien glaskralen één van mijn favorieten zijn om mee te werken. Haar mooie werkjes, zal ik verwerken tot verschillende, unieke sieraden - foto's volgen. Ik verwacht mijn bestelling ongeveer eind volgende week. - Fingers crossed -

Gisteren hoorde ik over de cursussen bij Inge Verbruggen.
Ik had eerder al eens op haar facebookpagina gekeken en het zag er interessant uit, ook qua prijzen.
De foto's die online worden geplaatst, zijn ook altijd heel mooi.
Gisterenavond kreeg ik van mijn fantastisch liefje het leuke nieuws dat ik woensdag naar Inge Verbruggen mag gaan om een workshop te volgen!! JOepiee!


Groetjes
Eline S.

4 opmerkingen:

 1. Hallo, Ik leerde dit ook bij Inge !! Je zal er zeker een goede basis krijgen, de rest is je eigen inspiratie en uitproberen !! Geniet ervan !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier met die nieuwe passie !
  Ps ; fimo is poepsimpel hoor, moet je echt geen
  schrik van hebben. Kijk eens hier (da's iemand uit Oostende die deze prachtige dingen maakt met fimo)http://www.etsy.com/shop/polymerclaybox?ref=pr_shop_more

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een workshop HotHop gevolgd bij de Banier.
  Niet echt mijn ding, maar je kan er leuke en mooie dingen mee maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hé Eline! Je kan je Fimo best nog lang bewaren hoor, ook nadat het pakje open is! Je kan hem natuurlijk best niet bewaren op 180° in de oven - of course. Ik heb zo'n ouderwets plastic bakje met allemaal van die kleine schuifkes, daar bewaar ik dat in. Stof- en vetvrij, idealos!

  BeantwoordenVerwijderen